Manifest overhandigd aan Tweede Kamerlid Dijkstra

31 maart 2016

DEN HAAG - Aanbieding manifest aan Tweede Kamerlid Pia Dijkstra tijdens een Lunch and Learn in perscentrum Nieuwspoort. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

DEN HAAG – Aanbieding manifest aan Tweede Kamerlid Pia Dijkstra tijdens een Lunch and Learn in perscentrum Nieuwspoort.

Jaarlijks krijgt een op de drie mensen die nu niet opgespoord worden doordat het bevolkingsonderzoek is stopgezet, een hartinfarct. Dit zijn 666 mensen. Deze feiten heeft LEEFH verzameld op een infographic en voor het preventiedebat op 31 maart aangeboden aan mevrouw Dijkstra.

In de infographic is te zien dat het invoeren van een bevolkingsonderzoek veel familieleed en levens kan besparen.

Bevolkingsonderzoek FH

tags: ,

2 reacties

  1. […] Jonge kinderen zijn veel ongezonder dan hun ouders. Kinderen lopen zo al snel het risico op een veuls te hoog cholesterol. Zo kopten de kranten gisteren. We zorgen steeds minder goed voor onszelf.Weet u wel hoe slecht dat is? Daarnaast was er gisteren groot in het nieuws dat het bevolkingsonderzoek naar een erfelijk te hoog cholesterol weer terug moet komen. Mensen met die genetische afwijking weten niet dat ze een torenhoog cholesterol hebben. Zonder dat ze per se zakken chips en liters mayonaise naar binnen werken. Dat is gemeen en oneerlijk. En daarom moet dat bevolkingsonderzoek terug.  […]

  2. Joop schreef:

    Onbegrijpelijk dat een onderzoek is stopgezet en niet wordt herstart. De gedachte ‘kost voor de baaty’ blijkt niet goed door te dringen bij de beleidsmakers.

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam