Een brief van Stichting LEEFH: is jouw familie al onderzocht?

25 oktober 2016

Eind september stuurden wij aan 20.000 personen met de diagnose FH een brief. Het is goed mogelijk dat jij ook deze brief hebt ontvangen. In deze brief vragen we je om na te gaan of jouw familie al is onderzocht op FH. Eerstegraads familieleden (kinderen, broers, zussen en ouders) hebben namelijk 50% kans om ook FH te hebben. En we weten dat er ongeveer 40.000 personen nog niet zijn opgespoord.

Bij de brief zit als bijlage ook een ‘familiebrief’. Het is mogelijk om deze brief aan familieleden mee te geven. Je kan de brief ook downloaden, zodat je deze kan mailen aan je familie.

Er zijn veel reacties binnengekomen bij LEEFH, naar aanleiding van deze brief. We proberen zo bereikbaar mogelijk te zijn en zullen zo snel mogelijk te reageren. Onze excuses als ons dit niet in alle gevallen lukt.

DNA-onderzoek-roodDe meest gestelde vragen en reacties zijn de volgende:

Hoe kunnen  mijn familieleden (mijn kinderen) zich laten testen op FH?

Via onze website kan jij of je familie een FH testpakket aanvragen.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kinderen laten testen?

Wij raden aan vanaf 6 jarige leeftijd DNA onderzoek te doen.

Waarom ontvang ik dit schrijven? Ik ben toch al onderzocht.

Dat klopt. Onze vraag is of jouw  familie op de hoogte is dat FH in de familie is vastgesteld. We willen hen de mogelijkheid geven zich te laten onderzoeken op FH. Als de familie al op de hoogte is dan hoef je uiteraard niets te doen.

Ik ben verhuisd.

Graag ontvangen wij een adreswijziging, via onze site kun je ons een e-mail sturen of rechtstreeks mailen naar info@leefh.nl.

Ik wil geen post meer ontvangen.

Via onze site kun je ons een e-mail sturen of rechtstreeks mailen naar info@leefh.nl.

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam