In het nieuws: langer leven met een hoog cholesterol

19 november 2018

Elf jaar langer leven is mogelijk voor patiënten uit families waarin een hoog cholesterol erfelijk is. Wanneer de ziekte vroeg wordt opgespoord en behandeld, hebben zij een aanzienlijke kans om de gemiddelde leeftijd van 61 jaar bij ’hypercholesterol’ te overstijgen.

Manon Houter, directeur LEEFH

Manon Houter, directeur LEEFH

“Volgens Manon Houter, directeur van de Stichting LEEFH, worden per jaar in Nederland 700 mensen met FH opgespoord met hulp van een dna-bloedtest. Tegelijkertijd worden 700 baby’s ermee geboren. Al vele jaren is het kenniscentrum bezig deze specifieke groep cholesterolpatiënten in kaart te brengen om te testen, opdat een behandeling kan worden gestart.”

Lees verder over hoe je langer leeft met een hoog cholesterol. 

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam