Dinsdag 24 september Internationale FH dag

16 september 2019

De voorbereidingen voor de internationale FH-dag op 24 september zijn in volle gang. Ons belangrijkste doel is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van FH : HOOG CHOLESTEROL KAN ERFELIJK ZIJN. Dé dag waarop we alle Nederlanders willen aanspreken. We hebben een Brabantse familie met 21 familieleden met FH bereid gevonden in een korte video een oproep te doen om zoveel mogelijk mensen met FH op te sporen. Dit jaar ligt de focus vooral op de rol en de taak van de eerstelijn om FH te herkennen, families voor te lichten en ze te laten testen. We zullen die dag dan ook gebruiken om de campagne THUIS IN FH bij de huisartsen aan te kondigen.

Nieuwsgierig wat jij kan doen?

Klik hier voor aanvragen van materialen en activiteiten.

  1. De video-oproep van de Brabantse familie met FH delen met je vrienden/ fans op Facebook of LinkedIN.
  2. Heb je in het ziekenhuis een huisartsennieuwsbrief? Deel hierin een artikel over de internationale FH-dag en de cruciale rol van de POH en huisarts om de boodschap verder te verspreiden.

Wil je meer ideeën of voorbeelden, neem dan contact met ons op.

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam