Webinar ‘Familiaire hypercholesterolemie en vrouwen’

19 september 2022

Mensen met familiaire hypercholesterolemie (FH) hebben te veel cholesterol in het bloed. De oorzaak is een fout in een gen. Jeanine Roeters van Lennep, internist vasculaire geneeskunde in het Erasmus MC, doet hier onderzoek naar en ziet grote verschillen tussen mannen en vrouwen.

Op donderdag 22 september organiseert Harteraad een webinar en geeft zij antwoord op vragen als: welke verschillen zijn er tussen mannen en vrouwen op het gebied van cholesterol en medicatie? Mag ik mijn medicatie nog gebruiken als ik bijvoorbeeld zwanger ben of als ik borstvoeding wil geven? En wat zijn de gevolgen eigenlijk als ik zomaar stop?

Kijk hier het webinar ‘Familiaire hypercholesterolemie en vrouwen’ terug

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam