10 jaar stichting LEEFH

12 oktober 2023

Stichting LEEFH bestaat 10 jaar. Maandag 9 oktober vierden we dit met 100 FH zorgverleners uit 30 ziekenhuizen, patienten, donateurs en overige FH betrokkenen uit heel Nederland. Onder dagvoorzitterschap van Erik Stroes (medisch directeur LEEFH, internist Amsterdam UMC) ging het over het verleden, het nu en de toekomst van de opsporing en behandeling van Familiaire Hypercholesterolemie.

Sprekers waren: John Kastelein (o.a. mede-oprichter StTOEH), Dennis Boor (directeur Stichting LEEFH ), Willemijn Schonck (Amsterdam UMC, begeleidde het onderdeel patiëntervaringen), Rens Reeskamp (OLVG, Amsterdam UMC, Lipid Tools), Ineke Sterk (Rivas ZorggroepBeatrix Ziekenhuis Gorinchem) en Danick Werner (Amphia Ziekenhuis).

De middag werd afgesloten met een spectaculaire paneldiscussie. Het panel bestond uit Jeanine Roeters van Lennep (Erasmus MC), Willem Bax (Noordwest Ziekenhuisgroep), Jan Westerink (Isala), Albert Wiegman (Amsterdam UMC) en Nick Nurmohamed (Amsterdam UMC, Lipid Tools). Veel dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Siebren Doolaard van Inscape* was aanwezig om te laten zien welke video’s zij hebben gemaakt voor FH. Siebren, veel dank dat je een korte impressie van de middag hebt gemaakt. Veel dank ook aan Amgen, Sanofi en Novartis die via een bijdrage de middag hebben mogelijk gemaakt.

 

tags: , , , , , , , , ,

Stichting LEEFH
Postbus 22574
1100 DB Amsterdam